Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Nosečka paket

Vključuje sledeča spletna predavanja:

 

  • Obredi med nosečnostjo in po porodu (43 min)

  • Optimalen porod (19 minut)

  • Porod in priprave na porod (59 minut) 

  • Nasveti dule (37 minut)

  • Vse o dojenju (24 minut)

  • Zakaj je fiziološki (naraven) porod najboljši? Teja Škodič Zakšek

 

Bonus v paketu posnetki 20-minutnih pogovorov:

 

Zakaj mi ni nihče povedal?! Stvari, ki jih bodoče mamice ne pričakujejo po rojstvu otroka; Asja Samec

Cenejše in bolj praktične alternative vozičku! Sanja Mikac

Zakaj je fiziološki (naraven) porod najboljši? Dr. Teja Škodič Zakšek

Realnost! Porodniški dopust ni DOPUST! Eva Duša Hodnik

5 prepovedanih opravkov po porodu; Asja Samec

Vse, kar ste želele vedeti o dojenju! Sandra Bogataj

Od rojstva naprej brez plenic! Kako otroka odvaditi od plenic (ne glede na njegovo starost)? Ana Božič

Kako psa pripraviti na prihod dojenčka? Jure Pribičevič

Poporodni načrt: 40 dni za 40 let življenja; Asja Samec

Kdo lahko podpre novorojeno mamo? Asja Samec

Artikla NI na zalogi
90,00
90,00

Telefonska naročila

02 62 00 230

Obredja med nosečnostjo in po porodu; Ksenija Malia Leban

Da obrede potrebujemo, dokazuje dejstvo, kako željno sprejmemo tuje, včasih tudi povsem potrošniške prakse. Vse to kaže, da v sebi nosimo potrebo po osmišljanju (posebnih) trenutkov. Kateri so tisti tradicionalni obredi, ki nosečnico oz. novoustvarjeno družinico ustavijo, da lahko izkusi svetost trenutka? Vsebina: Kako postaviti namero? Kakšne rituale naresti, ko se napoveduje spočetje? Kako oznaniti nosečnost? Obstaja zaščita pred slabimi mislimi in željami? Kako lahko nosečnica preusmerja svoje skrbi z uporabo lutke? Kako se povezuje z otokom? Kako poteka blagoslov matere? Imenovanje/poimenovanje/imenje, obdarovanje po rojstu otroka? Kako poteka zaščita matere in novorojenčka? Rituali po rojstvu otroka: Obredni zakop posteljice, zapiranje kosti, obred prizemljitve. 

 

Kaj lahko v nosečnosti naredim za optimalen porod? Teja Škodič Zakšek

Za optimalen porod se moramo pobrigati že v nosečnosti. Pomembno je, da poskrbimo za varno in zdravo okolje za otroka (trebušček), za zdravo ekološko prehrano, izogibanje toksinom in hormonskim motilcem, zmanjšanje vsakodnevnega stresa, komunikacijo s telesom in otrokom, ki prihaja, ter optimalen položaj otroka v maternici. Gre torej za optimalno nosečnost, katere posledica je optimalen porod. Vsebina predavanja: občutenje telesa, poslušanje telesa, premikanje telesa, komunikacija z otrokom, položaji med porodom, odločitev, kje boste rodili, pomoč, kdo bo za vas skrbel med nosečnostjo, porodom in v poporodnem obdobju. 

 

Zakaj je fiziološki (naraven) porod najboljši? Teja Škodič Zakšek

Porod je lahko čudovita izkušnja! Modrost rojevanja veli, da je najboljši naraven, fiziološki porod. Dojenčki, rojeni v naravnem porodu, so ponavadi bolj čuječi, ženske pa med naravnim porodom občutijo, kaj počne njihovo telo in kaj se v resnici dogaja. To pomeni, da občutijo različne občutke, vključno s tistimi, ki jim, na primer, pomagajo upočasniti nasilno pritiskanje (kar močno zmanjša porodne poškodbe). Še več, z gibanjem si skozi ves porod lahko pomagajo k optimalnemu napredku … Vsebina predavanja: delovanje hormonov med porodom, porodna bolečina, dolžina poroda, dojenje (9 faz), okrevanje po porodu. 

 

Porod in priprave na porod; Maja Koprivnikar 

Da bi bil porod karseda čudovita izkušnja, se je nanj pomembno pripravljati že v času nosečnosti. Babica Maja bo pojasnila pomen relaksina, kako sedeč življenjski stil vpliva na porod, s katerim športom se ukvarjati v času nosečnosti, kako sodelovati s telesom, ko se porod prične, kako poteka odpiranje materničnega ustja, kateri položaji so med porodom najbolj ustrezni, kako sodelovati s porodno bolečino, kdaj pride o pospeševanja poroda in kako to preprečiti, katera priporočila pri iztisu otroka upoštevati, pomen zlate ure po porodu …

 

Kdo je dula in kaj nudi nosečnici, porodnici ter očku? Ksenija Malia Leban

Danes mednarodno uveljavljeni angleški izraz doula (s pomenom obporodna spremljevalka) je leta 1973 v antropološki raziskavi kot prva uporabila Dana Raphael. Beseda izvira iz stare grščine (δούλη) in pomeni “služkinja” (verjetneje celo “sužnja”). Danes pod tem pojmom razumemo usposobljeno strokovnjakinjo, ki materi (ali paru ali družini) nudi neprekinjeno fizično, čustveno, psihološko, informacijsko (izobraževalno) in duhovno podporo pred in med porodom ter po njem ter ji tako pomaga doživeti čim bolj zdravo, zadovoljujočo, nepozabno in opolnomočujočo izkušnjo. Kaj lahko pričakujemo od nje med nosečnostjo, med porodnim procesom in po porodu? Kaj pa pri porodu doma?

 

Vse o dojenju; Sandra Bogataj 

Najpomembnejša je odločitev ZA dojenje že v nosečnosti, druga najpomembnejša stvar pa je prvi podoj (posvečena ura). Dojenje naj bi bila najboljša hrana za dojenčke. Zakaj? Kakšne so prednosti dojenja? Kaj je treba narediti, da dojenje steče? Kako otrok pokaže, da je lačen? Kako mamica ve, da ima dovolj mleka in da je otrok dobil dovolj mleka, da je sit? Ali lahko doji vsaka mamica? Katere so prednosti dojenja za dojenčka in za mamico? 

Najbolj pohvaljeni

Trenutno še ni nobenega artikla.

Nazaj

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.