Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Nasveti in novosti

Pomagaj, da naredim sam!

Pomagaj, da naredim sam!

“Pomagaj, da naredim sam!” Kako zgovorna je ta protislovna prošnja! Odrasli mora otroku pomagati, a pomagati na način, da bo otrok lahko sam delal svoje stvari in opravljal resnično delo. (Maria Montessori). S tem ko otroka učimo samostojnosti, mu omogočamo, da bo sposoben poskrbeti zase in da bo pripravljen na izzive v odrasli dobi ter da bo že v zgodnjem otroštvu oblikoval zdravo samozavest – ki je tudi v odraslosti močnejša, če otrok zaupa vase in v svoje sposobnosti že od majhnega.

 

Preberite več

Kaj naj naredim, ko se počutim negotovo zaradi telesnih sprememb v nosečnosti?

Kaj naj naredim, ko se počutim negotovo zaradi telesnih sprememb v nosečnosti?

Trenutek, ko se na testu nosečnosti pojavita dve črtici, je res poseben in globok, ne glede na to, ali ste nosečnost načrtovali ali ne. Občutek vas povsem prevzame in nekatere potrebujete kar nekaj časa, da dojamete, kaj se vam je zgodilo. Nekatere že same zaslutite nosečnost, ki jo test samo še potrdi, druge pa potrebujete številne nosečniške teste … Različne smo si. A v samem bistvu je nosečnost pri vsaki ženski povsem normalno fiziološko stanje. Nosečnost ne pomeni, da ste bolni. Ste zdrava ženska, ki je noseča. 

 

Preberite več

Gibalni razvoj – kaj se zgodi, če otrok preskoči fazo kobacanja?

Gibalni razvoj – kaj se zgodi, če otrok preskoči fazo kobacanja?

Gibalni razvoj otroka je, poleg čustvenega razvoja, najobsežnejši v prvem letu. Dojenčkovo prvo leto je namreč izjemno dinamično, polno izzivov, raziskovanj in odkrivanj sveta, ko okvirno usvoji tudi prve korake. 

Preberite več

Top začimbe za doječe mamice

Top začimbe za doječe mamice

Katere začimbe naj uporabijo doječe mamice, da bo njihovega mleka količinsko več (da bo laktacija večja) in da bo mleko okusno tudi za otročke? Doječe ženske morajo biti pri izbiri prehrane bolj selektivne kot sicer. Nekatere sestavine lahko namreč škodljivo vplivajo na laktacijo in tudi dobro počutje dojenčkov. To velja za običajno hrano kot tudi za začimbe. Da bi zaščitili sebe in svojega otroka, je priporočljivo, da v prvem mesecu dojenja uporabljate samo sol in malo kasneje črni poper. Po treh mesecih pa nekako uvajate tudi nove vrste začimb, vključno z zelišči. Med najbolj varna sodijo: lovorov list, zelena čebula, beli in črni poper ter posušena zelišča. Če otrok nima alergij, lahko uporabite cimet, vanilijo, česen, baziliko, zeleno in čebulo, v vsakem primeru pa je dobro uporabiti začimbe v majhnih količinah in nujno ekološke! 

Preberite več
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.