Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Jasmina: Ste prebrali mojo porodno zgodbo?! No, tega dela ne veste! Iskreno o stresni nosečnosti

Jasmina: Ste prebrali mojo porodno zgodbo?! No, tega dela ne veste! Iskreno o stresni nosečnosti

Moja porodna zgodba je navdihnila ogromno žensk in neizmerno sem hvaležna. 

A ogromno mi jih je tudi pisalo v stilu, da že zdaj niso naredile vsega prav, da že zdaj niso dale optimalnih pogojev, kot sem jih jaz dala Gaji in da imajo zaradi tega slabo vest. 

Dejstvo je, da tudi Gaja ni imela optimalnih pogojev in da verjetno nobena mama optimalnih pogojev ne more dati, lahko samo nudi optimalen odziv na dogajanje zunaj nje. Na žalost nimamo kontrole kaj vse se bo dogajalo okrog nas, imamo pa lahko kontrolo nad tem, kako se odzovemo in tukaj je naša moč, na tem bi morali delati. 

Ko sem mesece po rojstvu Gaje prišla k sebi in po devetih mesecih njenega življenja prvič spala 5 ur v kosu, sem šele začenjala spoznavati, da je bila pravzaprav moja nosečnost res zelo pestra ... Zelo pestra!

Med drugim sem v času, ko mi je bilo najbolj slabo (in res mi je bilo zelooo slabo) ravno renovirala apartma na morju in renovacija se je nadaljevala še doma, kjer smo po slovensko delali prizidek in zgijali, obnavljali, urejali tudi okolico. 

V tem času sem bila nekaj tudi sama in nikoli ne bom pozabila, ko je šel partner v Maroko na srfanje, jaz pa sem bila doma za delavci, hodila sem ogromno snemat, ker sem morala posneti vsebine za mesece naprej, poleg vsega pa mi je pred tedni umrla tudi oma, ki je imela največjo željo na tem svetu, da bi dočakala, da bo prababica. In ji je Gajin porod ušel za nekaj mesecev ... 

Mirila sem se, meditirala, hodila v gozd in počela 10001 stvar, da sem zavestno ustrezno reagirala, hkati ne tlačila čustev in poskušala čimbolj počivati, tega pa je bilo res premalo. Vsaj tistega mentalnega miru nisem imela in tudi z Gajinim očetom, takratnim partnerjem vse nisva najbojlše razumela, na plan je prišlo veliko resnic in situacja ni bila optimalna. 

Da je bilo še bolj pestro, sem dobila tudi izjemno visoko kazen za podjetje, za nekaj, kar sploh nisem storila jaz, temveč podjetje, s katerim sem sodelovala. Oni niso plačali davkov, nastradalo pa je moje podjetje. 

Pa seznam se še nadaljuje, bilo je res veliko preizkušenj, tudi dolgoletni sodelavec se je preko noči odločil, da bo odšel ... ampak vsako stvar sem vendarle sprejela kot darilo, saj sem močno čutila, da se vse v mojem življenju spreminja, prilagaja, preoblikuje za neko novo dimenzijo življenja, kar se je tudi zares zgodilo. Prav vse osebe, ki niso bile na moji vibri, ki niso delovale v mojem frekvenčnem pasu, so namreč odšle iz mojega življenja ... in takšno burno dogajanje sem sprejela kot blagoslov, kot pripravo, kot del vseh sprememb, ki jih je tako in tako že hendlalo moje telo. Skratka, povsem sem sprejela kar se je dogajalo in vse to pišem samo zato, da te opogumim, da zavestno delaš na svojih reakcijah, odzivih, to kar pa se dogaja zunaj tebe pa itak nemoreš nadzorovati, lahko pa samo sprejmeš, kot darilo. 

In smešno ... ravno v času nosečnosti sem izdala tudi knjigo, ki sem jo pisala dve leti ... imenuje se Darilo teme. 

https://klepetobkavi.si/trgovina/podrobnosti/darilo-teme-jasmina-kandorfer.html

Nosečka paket

90,00

Sorodne objave

Pri porodu si želim imeti dulo

Komaj si ugotovila, da si noseča in nosečnost naznanila družini, že si z mislimi pri porodu. Ne veš ali boš rodila v …

Kako podpreti naravne procese, ki se v telesu dogajajo med porodom?

Porod je edinstven dogodek v življenju ženske, še posebej, ko rodi prvič ... Ko se prelevi v mamo in za seboj pusti …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.