Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kaj naj naredim, ko se počutim negotovo zaradi telesnih sprememb v nosečnosti?

Kaj naj naredim, ko se počutim negotovo zaradi telesnih sprememb v nosečnosti?

Trenutek, ko se na testu nosečnosti pojavita dve črtici, je res poseben in globok, ne glede na to, ali ste nosečnost načrtovali ali ne. Občutek vas povsem prevzame in nekatere potrebujete kar nekaj časa, da dojamete, kaj se vam je zgodilo. Nekatere že same zaslutite nosečnost, ki jo test samo še potrdi, druge pa potrebujete številne nosečniške teste … Različne smo si. A v samem bistvu je nosečnost pri vsaki ženski povsem normalno fiziološko stanje. Nosečnost ne pomeni, da ste bolni. Ste zdrava ženska, ki je noseča. 

Nosečnost je torej naravna in za optimalen porod moramo torej čim bolj spoštovani naravne zakone. Ravno zato je za najbolj optimalen porod treba spoštovati biološke zakone narave že v nosečnosti. Pravzaprav bi na nosečnost morale telo pripraviti še pred zanositvijo, vsekakor pa bi se naj nosečnica na porod pripravljala že od samega začetka naše nosečnosti.

Prvi korak k sprejemanju novega stanja je ohranjanje pozitivnosti. Danes nas mediji bombardirajo s podobo idealnega telesa in v nosečnosti se mamice, ko se malo poredimo in nam raste trebušček, dostikrat napačno ukvarjamo s tem, kako izgledamo. 

Predavateljica v Gaja akademiji, samostojna babica, dr. Teja Škodič Zakšek, predlaga, da se v trenutkih negotovosti in potrtosti raje pogledate v ogledalo in si rečete: “Kako si neverjetna! Iz dveh celic boš vzgojila čisto pravo čoveško bitje.” 

Pozitivna samopodoba vam bo pomagala na več načinov. Ko se mami počuti dobro, se dobro počuti tudi otrok (od vas dobi več tistih “dobrih hormonov”). Na tak način se bosta z otročkom že v nosečnosti bolje povezala.

Nosečka paket

90,00

Sorodne objave

Na teh 6 stvari bi morali pomisliti pred nosečnostjo!

Ko se pripravljate na zanositev, imate verjetno v mislih preštevanje plodnih dni in opuščanje slabih navad, kot sta …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.