Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Pogoji poslovanja spletne strani Gaja akademija

Splošni pogoji

Ta stran vsebuje našo uporabniško pogodbo. Za lastno evidenco lahko to stran natisnete

Ta pogodba določa pogoje uporabe spletne strani Gaja Akademija. Z vašo uporabo tega spletnega mesta potrjujete, da se strinjate s temi pogoji uporabe. Ta pogodba (“pogodba”) je pravni dogovor med vami in Gaja Akademija. Naročilo na spletno stran Gaja Akademija ali kakršnakoli druga registracija uporabnika pomeni, da se strinjate s tukaj določenimi pogoji uporabe.

S spletno stranjo gaja-akademija.si upravlja podjetje Klepet ob kavi d.o.o., Ulica Gradnikove Brigade 8, 1000 Ljubljana. Davčna številka: 20822863; Matična številka: 7102569000.

Podjetje je vpisano v register sodišča v Ljubljani, Srg št.  2016/28878 dne 05.07.2016

STVARNE NAPAKE 

Kdaj se pri artiklu smatra stvarna napaka? Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo, katere namen je;
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za rabo, za katero jo kupec kupuje.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

 

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

Dostopnost informacij

Gaja Akademija se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju Klepet ob kavi (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti artiklov ter rok veljavnosti tega podatka,
 • dostopnost artiklov (v primeru, da artikel ni dostopen je zraven naveden približen datum dobave),
 • pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Navedeni nasveti so skupek dognanj tradicionalnih in sodobnih znanj, podprtih z izkušnjami mnogih oseb. 

Nasveti ne morejo nadomestiti strokovne pomoči zdravnika ali terapevta, in če niste prepričani, za kakšno težavo gre, se prej posvetujte z njima. Nasveti naj vam bodo dodatna pomoč pri podporni zdravja, nikakor pa ne pozabite na iskanje vzrokov. 

Gostje in avtorji ne dajejo medicinskih nasvetov in ne svetujejo uporabe ali opustitve katerega koli zdravila brez posveta z lečečim zdravnikom. 

Vse predvajanje vsebine in priporočila gledalec in bralec uporablja na lastno odgovornost.

Pogoji uporabe, ki se nanašajo komentarje uporabnikov

Naslednji pogoji se nanašajo na komentarje, ki jih uporabniki posredujejo na spletno stran Gaja akademija. Gaja akademija priporoča, da starši/učitelji vedno nadzorujejo otroke pri dostopanju spletnim vsebinam. Prosimo, da pri objavljanju svojih prispevkov na našem spletnem mestu spoštujete druge uporabnike. Za vsebino vseh svojih prispevkov, ki jih objavite na spletnem mestu, ste odgovorni izključno sami. Vsi taki prispevki so javni, če ni drugače naznačeno. Ne smete objavljati vsebine, ki bi lahko:

 • bila komercialne narave,
 • bila nedostojna ali žaljiva,
 • bila neresnična ali zavajajoča, vključno z lažnim predstavljanjem,
 • obrekovala, klevetala ali sramotila kakšno osebo ali entiteto,
 • povzročila kakršnokoli škodo,
 • posegala v ali kršila pravice intelektualne lastnine, pogodbene pravice ali katerekoli druge pravice neke tretje osebe,
 • kršila veljavne zakone, pravila ali predpise ali
 • vsebovala računalniške viruse ali druge zlonamerne programe.

Potrjujete in se strinjate, da so vsa sporočila, ki jih objavite na tem spletnem mestu ali preko katerega koli njegovega dela, javna, razen če je drugače naznačeno. Potrjujete, da za kakršnakoli javna sporočila, ki jih objavite na tej spletni strani, ne pričakujete zasebnosti. Portalu Gaja akademija dajete stalno, globalno, nepreklicno, ne-izključno, brezplačno dovoljenje za uporabo, razmnoževanje, licenciranje, distribucijo, prikazovanje, reproduciranje, prenos, spreminjanje, urejanje in drugačno izkoriščanje vseh javnih sporočil, ki jih objavite na tem spletnem mestu, v vseh znanih ali kasneje razvitih medijih. Portalu Gaja akademija povrnete vsako izgubo, ki jo pretrpi zaradi objavljanja vašega prispevka na spletnem mestu, vključno z vsako izgubo, ki jo Gaja akademija pretrpi zato, ker je vsebino vašega objavljenega sporočila dal na razpolago tretjim osebam.

Gaja akademija lahko kadarkoli, po lastni presoji in brez obvestila, ureja ali odstrani vsako vsebino, vključno z vsebino, ki ste jo posredovali na spletno mesto. Gaja akademija ni obvezen katerekoli vsebine, posredovane na spletno mesto, dajati na razpolago katerikoli osebi.

Gaja akademija ni odgovoren za posledice zanašanja na svoje pravice iz tega odstavka. V obsegu, ki ga dovoljuje zakonodaja Slovenije, Gaja akademija zavrača vsako odgovornost v zvezi z uporabo tega spletnega mesta.

Avtorske pravice in dovoljenja

Objavljene vsebine so last podjetja Jasmina Kandorfer s.p. Med avtorska dela sodijo predvsem vsi grafični elementi, slike, besedila, članki, zvočno in slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno.
Zaščitena je tudi struktura, kot posamezne idejne rešitve. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti Jasmina Kandorfer s.p. je prepovedano.Uporabnik z objavo svojih vsebin dovoljuje Jasmina Kandorfer s.p. ter vsem ostalim uporabnikom ogled teh vsebin brez omejitev v okviru javnih knjižnic, kategorij in ostalih funkcij spletne trgovine ter e-posredovanje, posredovanje preko vmesnikov, uvrščanje na druge strani, komentiranje, ocenjevanje, reproduciranje teh materialov za nekomercialno oziroma osebno rabo.

Sprememba pogojev uporabe

Gaja Akademija lahko kadarkoli spremeni te pogoje uporabe, ne da bi vas o tem obvestil. Če po takih spremembah nadaljujete z uporabo tega spletnega mesta, to pomeni, da spremembe sprejemate. Zaradi tega se na dnu vsake strani nahaja povezava na pogoje poslovanja – morali bi jih preveriti ob vsakem obisku, saj so za vas zavezujoče, če uporabljate to spletno mesto.

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPOT) in z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

 

Z uporabo spletne strani klepetobkavi.si uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. Ti pogoji opisujejo, določajo in urejajo pogoje uporabe spletne strani  in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini, ki so v lasti družbe Klepet ob kavi d.o.o.

 

Z uporabo oz. z dostopom do spletne strani  in spletne trgovine uporabnik sprejema predmetne pogoje uporabe.

 

Klepet ob kavi d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletni strani oziroma kateregakoli dela strani in izbrisa kateregakoli dela vsebine brez vnaprejšnjega obvestila. Z vstopom na spletno stran potrjujete, da se z morebitnimi spremembami in dopolnitvami strinjate.

 

Klepet ob kavi d.o.o. si prizadeva  predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, vendar morebitnih napak na straneh glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov ipd. ne izključuje in zanje ne prevzema  nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Fotografije artiklov so simbolične in morda ne predstavljajo dejanskega stanja (barve, materiali, vzorci,..). Kupec blago, kupljeno v spletni trgovini, ima pravico do vračila blaga ali reklamacije blaga.

 

V primeru, da uporabnik krši ta pravila uporabe , pogoje in navodila za uporabo posameznih storitev, mu lahko podjetje  onemogoči uporabo strani.

Postopek naročanja oz. nakupa

Blago lahko naročate 7 dni v tednu in 24 ur na dan. Preden naročite blago, lahko popravljate vsebino naročila v nakupovalni košarici. V košarici lahko izdelke dodajate, spreminjate količino in brišete posamezne izdelke. Če ste prepričani, da želite izdelke, ki jih imate v nakupovalni košarici kupiti, klikni »izvedi naročilo«. V primeru, da kupujete prvič kliknite na gumb »ustvari račun«. V kolikor ste že registrirani, vpišite samo naslov elektronske pošte in svoje geslo. Kot registriran uporabnik boste lahko pregledovali svoja naročila. Preverite pravilnost naslova dostave in svojo telefonsko številko zaradi komunikacije ob dostavi pošiljke. V meniju dostava si lahko ogledate morebitne stroške dostave. Nakup potrdite s klikom na »potrditev naročila«. Potrditev naročila boste takoj prejeli na vpisan elektronski naslov.

 

V kolikor se ne želite prijaviti, lahko želeno blago naročite brez prijave »hitri nakup«

 

Kupec v Sloveniji lahko svoje kupljene izdelke nameni tretji osebi kot darilo. Oseba, ki jo kupec želi obdariti mora imeti naslov dostave v Sloveniji. Klepet ob kavi d.o.o. bo poskrbel za dostavo darila obdarjencu, kupcu pa bo poslan račun.

Način plačila

Za področje Slovenje lahko kupec v postopku naročanja izbere naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu blaga (po povzetju),

 

V primeru plačila po povzetju se naročeno blago plača dostavljalcu blaga ob prevzemu. V primeru bančnega nakazila pa po potrditvi naročila kupec prejme predračun, preko elektronske pošte ali FAX-a, blago pa se kupcu odpremi po prejemu potrdila o plačilu ali dospetju sredstev na račun prodajalca.

 

Naročeno blago ostane do poravnave celotne kupnine v lasti družbe Klepet ob kavi d.o.o.

Cene

Vse cene vsebujejo DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Dostava

Naročeno blago bo dostavljeno predvidoma v 2 do 4 delovnih dneh. Vse izdelke kupcu paketno dostavlja pogodbeni partner DPD.

 

Cene blaga navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine. Brezplačna poštnina pri naročilu nad 100,00€ velja za Slovenijo, za Hrvaško se obračuna 6,10€ ter Avstrijo 5,40€. Za ostale države pa po uradnem ceniku DPD. Za dostavo je izračunan pavšalni znesek v višini 3,00€ (z DDV) za paket. Klepet ob kavi d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljavca. Cenik dostave lahko Klepet ob kavi d.o.o. kadarkoli spremeni prav tako lahko izbere drugo dostavno službo če oceni, da bo s tem naročilo izvedeno učinkovitejše.

Kode za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Aktivne kode za popust se lahko najde na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v naših e-novicah, oddaji na televiziji ali drugih medijih.

Uporaba kode za popust:

 • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Zaključite nakup. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
 • V istem koraku v polje Imate kodo za popust? vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi.
 • V vsakem nakupu je možno izkoristiti le eno kodo za popust (na primer: ob naročilu 2 artiklov lahko sočasno uporabite največ 1 promocijsko kodo).
 • Vrednost vašega naročila mora biti vsaj 1€ višja od vrednosti kode za popust.
 • Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Povzetek naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Registracija uporabnikov

V spletni trgovini se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne strani so dostopne tudi anonimnim uporabnikom. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s uporabniškim imenom in geslom upravljal izključno sam oz .od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh.

Varovanje podatkov in zasebnost

Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletno trgovino, je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev spletne trgovine klepetobkavi.si. Obvezujemo se, da uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih preko njihovega uporabniškega računa.

Odstop od pogodbe

Kupcem pripada pravica (ZOOR – zakon o obligacijskih razmerjih in zakon o trgovini), da v štirinajstih dneh po prevzemu kupljenega blaga vrne blago brez kakršnekoli odškodnine. Stroški, ki nastanejo pri vračilu blaga, so breme kupca.

Kupec mora podati nedvoumno izjavo, iz katere je jasno razvidno, da odstopa od pogodbe. Tukaj se podjetje Klepet ob kavi zavezuje, da mu mora nemudoma potrditi prejem obvestila o odstopu od pogodbe na trajnem nosilcu podatkov (e-pošta) v skaldu z b43d. členom ZVPot.

Vračilo kupnine je 14 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe, račilo kupnine pa je v skaldu z 43d členom ZVPot.

Vrnjeni izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani in v originalni, po možnosti nepoškodovani embalaži. Priložena mora biti kopija računa.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. V to skupino spadajo vsa prehranska dopolnila, ne pa ostali izdelki.

Vrnjeni izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani in v originalni, po možnosti nepoškodovani embalaži. Priložena mora biti kopija računa.

Procesirane bodo reklamacije, ki se vrnejo na naslov:
Klepet ob kavi - logistika
 

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

Pritožbe ponudnik rešuje sporazumno z potrošnikom. V primeru spora je pristojno sodišče v Celju.

Ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov v skladu z 32.členom Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Za hitrejše reševanje je na voljo spletni portal Spletno reševanje sporov, ki je na voljo na povezavi

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.