Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

I. VIZIJA ZASEBNOSTI

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V podjetju Klepet ob kavi d.o.o. se tega zavedamo in spoštujemo zasebnost naših strank, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in predvsem skladno z v Republiki Sloveniji veljavnimi predpisi ter internimi akti podjetja. Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim zaposlenim v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za nemoteno izvajanje delovnih procesov, zagotavljanje storitev družbe.

 

II. PREDSTAVITEV UPRAVLJAVCA

Klepet ob kavi d.o.o., Ulica Gradnikove brigade 8, Ljubljana (v nadaljevanju: KLEPET OB KAVI) je televizijska produkcija za zdrav življenjski slog, ki svoj program predvaja na televizijskem programu TV3 ter objavlja na YT kanalu KLEPET OB KAVI. S svojim delovanjem želi zagotoviti dostopnost pomembnih informacij o zdravem življenjskem slogu brezplačno, torej brez plačila naročnin za ogled izobraževalnih vsebin.

Našim gledalcem tako ponujamo izobraževalne vsebine iz področij prehrane, osebnostne in duhovne rasti. Predstavljamo različne zgodbe, tehnike, metode, starodavne modrosti in sodobne rešitve za dvig kvalitete življenja. 

Klepet ob kavi prireja tudi različne dogodke, ki so namenjeni izobraževanju, izmenjevanju izkušenj in druženju istomislečih ljudi.

V sklopu svojega delovanja tako našim sledilcem omogočamo informacijo o orodjih, tehnikah, navadah o tem, kako lahko živijo bolj zdravo. Bolj v stiku s sabo in z naravo.

Dostopne vsebine so torej na voljo preko spletne strani gaja-akademija.si, YT kanala Klepet ob kavi in preko družabnim omrežjih, predvsem Facebook in Instagram.

 

Snovalci projekta Gaja akademija se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov. Naši sledilci so za nas dragoceni, razumemo njihovo skrb za zasebnost in z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno. V celoti spoštujemo naše zaveze po zakoniti, pošteni in pregledni obdelavi osebnih podatkov. Prav tako z ustreznimi ukrepi zavarovanja skrbimo, da do osebnih podatkov ne dostopajo nepooblaščene osebe, ohranjamo njihovo zaupnost in celovitost ter preprečujemo njihovo izgubo oziroma nenamerno uničenje ves čas obdelave. 

 

III. POOBLAŠČENA OSEBA ZA VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

GAJA AKADEMIJA ima osebo pooblaščeno za varstvo osebnih podatkov, ki je dosegljiva po elektronski pošti na naslovu info@klepetobkavi.si oz. navadni pošti na naslov Klepet ob kavi d.o.o, Ulica Gradnikove brigade 8, 1000 Ljubljana, s pripisom »za VARSTVO PODATKOV«. Podatki o pooblaščeni osebi so objavljeni na spletni strani wwww.klepetobkavi.si

Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, lahko s pooblaščeno osebo za varstvo podatkov sami stopijo v stik glede vseh vprašanj, povezanih z obdelavo njihovih osebnih podatkov in uresničevanjem njihovih pravic na podlagi veljavnih predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

 

 

  1. NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV IN PRAVNI TEMELJI

 a) KLEPET OB KAVI osebne podatke strank obdeluje v okviru in za namen pošiljanja elektronskih novic, kar teče preko sistema MailerLite. Uporablja se samo baza, ki je bila obnovljena oziroma na novo snovana ob uvedbi zakona GDPR.

b) KLEPET OB KAVI osebne podatke strank obdeluje tudi v okviru pošiljanja izbranih izdelkov naročenih s spletne trgovine gaja-akademija.si, ki jih priporoča KLEPET OB KAVI. Pri obdelavi pa se uporablja program in sistem dostavne službe DPD. Uporabniki, ki nimajo dostopa do interneta, lahko izdelke naročijo preko telefonskega klica na 02 6200 230, kjer svetovalke pred posredovanjem njihovih osebnih podatkov ustno vprašajo za dovoljenje.

c) Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

d) KLEPET OB KAVI v določenih primerih zaproša svoje stranke in druge posameznike za podajo privolitev v obdelavo njihovih osebnih podatkov za ocenjevanje nekaterih osebnih vidikov v zvezi s posameznikom, zlasti za analizo kvalitete vsebin oddaje Klepet ob kavi, njihovega osebnega okusa, interesov, in vedenja, tega posameznika (profiliranje) za namen pridobivanja večjega števila gledalcev.

e) KLEPET OB KAVI zbira osebne podatke tudi ob obisku spletne strani, prek piškotkov, za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletne strani oz. portala ter štetja uporabnikov na spletnem mestu oz. portalu. Več o piškotkih si preberite tukaj.

 

 V. OBDELOVALCI OSEBNIH PODATKOV IN MOREBITNI PRENOS OSEBNIH PODATKOV V TRETJE DRŽAVE

KLEPET OB KAVI osebnih podatkov ne prenaša v tretje države. Osebne podatke pridobljene iz stani naročil pa obdelujemo s programom dostavne službe DPD, ki naročene pakete tudi dostavlja.

 

 VI. PRAVICE POSAMEZNIKOV

S pisno zahtevo, poslano na naslov: Klepet ob kavi do.o., Ulica Gradnikove brigade 8, 1000 Ljubljana, s pripisom »za VARSTVO PODATKOV«, lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Posameznik lahko dane privolitve v obdelavo osebnih kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na naslov: Klepet ob kavi do.o., Ulica Gradnikove brigade 8, 1000 Ljubljana, s pripisom »za VARSTVO PODATKOV«. 

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. 

 

VII. Načini pridobivanja in vrste osebnih podatkov

 

Osebne podatke zbiramo oziroma sprejemamo na različne načine:

Z vpisnico za pristop k bazi kupcev GAJA AKADEMIJA. Podatke vneseemo prek spletnega vmesnika v glavno elektronsko bazo podatkov.

Z registracijo na spletni strani GAJA AKADEMIJA prek spletnega obrazca. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku 4 tednov prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.

Ob prijavi na e-novice na spletni strani GAJA AKADEMIJA gaja-akademija.si

Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku 4 tednov prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.

Ob uporabi spletne strani. Pri tem gre za spletne piškotke, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju.

- Občasno prek nagradnih iger, natečajev in aktivnosti za člane, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

Prek družabnih omrežij in drugih marketinških orodij, kot so aplikacije, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

Prek vaših vprašanj po elektronski pošti, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije, ki temeljijo na osebnih podatkih.

 

 

Oseba, ki s privolitvijo odda svoje osebne podatke in vsaj en kontaktni podatek, vstopi v bazo kupcev GAJA AKADEMIJA. Vpis v bazo je brezplačen in z njim stranka nima nikakršnih obveznosti.

Za nadaljnjo uporabo in obdelavo pridobivamo in hranimo naslednje podatke:

- osnovni osebni podatki za registracijo (ime, priimek, naslov, e-naslov, mobilna ali stacionarna številka);

- uporabniško ime in geslo;

- dodatni osebni podatki (datum rojstva in spol);

osebne izkušnje in mnenja o izdelkih;

- podatki za izstavitev računa v spletni trgovini (številka plačilne kartice, datum veljavnosti, CVV-koda, naslov za dostavo in izstavitev računa);

podatki o nakupih in transakcijah (vrsta in število kupljenih in vrnjenih izdelkov, datum nakupa);

podatki z naslova podpore strankam (vprašanja, odgovori in podatki, ki nam jih posredujete v tem kontekstu);

- fotografije, videoposnetki in komentarji, ki nam jih sami pošljete ali objavite;

- podatki z družabnih omrežij, ki nam jih posredujete s prijavo na spletni strani prek družabnih omrežij oziroma z interakcijo prek Facebook strani Klepet ob kavi;

lokacija in geolokacijski podatki, ki nam jih sami posredujete;

vaši osebni podatki, pridobljeni iz javno dostopnih virov, vključno s podatki z družabnih omrežij;

drugi podatki, ki nam jih posredujete v kontekstu vašega samoiniciativnega povpraševanja.

 

 

Za analizo spletne strani gaja-akademija.si uporabljamo orodje Google Universal Analytics, ki jo nudi Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, Združene države Amerike. Podatki, ki jih Google Universal Analytics zbira o vaši uporabi spletne strani (npr. vaš začetni URL, spletni brskalnik, ki ga uporabljate, nastavitve jezika, računalniški sistem ali ločljivost zaslona), se shranjujejo in analizirajo na Googlovem strežniku v Združenih državah Amerike, nato pa so nam prek orodja Google Universal Analytics dostopni v anonimizirani obliki.

 

Google ima certifikat EU-US Privacy Shield, zato za svojo obdelavo podatkov uporablja ustrezno raven varstva podatkov. Svetujemo vam, da si za dodatne informacije o storitvi Google in Google Analytics preberete Googlovo izjavo o zasebnosti.

 

VIII. ROKI HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

KLEPET OB KAVI bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa do preklica.

Osebne podatke tako obdeluje do izpolnitve namena oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom. V slednjih primerih KLEPET OB KAVI podatke hrani v skladu z zakonsko zapovedjo.

 

Datum: 23.01.2021

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.