Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Montessori pristop za vzgojo samostojnosti; Mojca Košič

“Pomagaj, da naredim sam!” Kako zgovorna je ta protislovna prošnja! Odrasli mora otroku pomagati, a pomagati na način, da bo otrok lahko sam delal svoje stvari in opravljal resnično delo.« (Maria Montessori). Kako vzgajati za samostojnost? Kako pripraviti prostor, ki bo služil otrokovemu razvoju? Kako lahko otrok sodeluje pri hišnih opravilih v kuhinji, kopalnici, dnevni sobi, v vrtu ali okoli hiše itd.? Kakšno pohištvo izbrati? Zakaj otrok potrebuje svoj lastni kotiček v dnevni sobi? Katera tri ključna pravila pri vzgoji upoštevati? 

Artikel je na zalogi
35,00
kom
35,00

Telefonska naročila

02 62 00 230

Mojca Košič je pedagoginja montessori, ki pristop montessori raziskuje že 10  let, tako v teoriji kot tudi v praksi. Zadnje čase se navdušuje tudi nad pedagogiko pikler, za katero pravi, da odlično dopolnjuje pristop  montessori. Znotraj pedagogike montessori se je specializirala za pomoč staršem pri  vključevanju principov montessori v vzgojo doma. Je avtorica knjige  MONTESSORI ZA STARŠE: z ljubeznijo in razumevanjem do samostojnega,  samozavestnega in srečnega otroka, ki je izšla pri založbi Didakta.   Večino svojega časa dela s starši in njihovimi otroki v svojem studiu montessori v Ljubljani. Bolj poglobljeno pa s starši dela preko svojih  treh spletnih programov (Dom po meri otroka, Prava igrača v pravem  obdobju, Brez plenic) in individualnih posvetov.

Najbolj pohvaljeni

Trenutno še ni nobenega artikla.

Nazaj

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.