Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Paket prvo leto

Vključuje sledeča spletna predavanja:

  • Gibalni razvoj (33 minut)

  • Čustveno inteligenten otrok (45 minut)

  • Rutina za lahko noč (18 minut)

  • Partnerstvo po rojstvu otroka (21 minut)

  • O manjpleničarstvu in odvajanju od plenic; Anja Zagoričnik Jarm

 

Bonus v paketu posnetki 20-minutnih pogovorov:

S čim mame razvajamo otroke? Eva Hrovat Kuhar

Kako prihraniti na plenicah? (Brezpleničarstvo – alternativa splošno sprejeti praksi previjanja otrok); Anja Zagoričnik Jarm

Kako pripravi svojega otroka k poslušanju in sodelovanju (tudi ko se upira)? Janja Urbančič

Teža po porodu: kaj bi morali vedeti? Maja Založnik, Jelena Dimitrijević

5+ načinov za nošenje dojenčka do prvega leta in kasneje; Sanja Mikac, Sling library Ljubljana

5 stvari, ki jih počne dober oče! Dr. Milan Hosta

Ključni vplivi pri formiranju otrokove osebnosti! Tadej Pretner

Starši, pozor! Od tega je odvisno, v kakšno osebnost bo zrasel vaš otrok! Tadej Pretner

 

 

Artikla NI na zalogi
90,00
90,00

Telefonska naročila

02 62 00 230

Gibalni razvoj dojenčka v prvem letu; Ana Lap 

Gibalni razvoj otroka v prvem letu je najobsežnejši. Dojenčkovo prvo leto je namreč dinamično, polno izzivov, raziskovanj in odkrivanj sveta. Vsebina predavanja: Kaj potrebuje dojenček za zdrav gibalni razvoj? Kako poteka gibalni razvoj od rojstva do prvih obratov, od prvih obratov do kobacanja/sedenja in od sedenja/kobacanja do prvih korakov? Kako pravilno rokovati z dojenčkom (kako ga dvigati, posedati itd.)? Kateri so trije ključni napotki za zdrav gibalni razvoj? 

Kako vzgojiti čustveno inteligentnega otroka? Janja Urbančič

Čustvena inteligenca je pomembnejša od akademske inteligence, pri tem pa je najbolj pomemben zgled staršev in ostalih odraslih. Čustvena inteligenca se gradi celo življenje in postopoma, najbolj do 22. leta. Pomembno je, da nismo preveč zahtevni do sebe in otroka (ne zahtevajmo od otroka tistega, česar sami ne zmoremo) ter da smo sami najboljši zgled. Z graditvijo odnosa z otrokom celimo tudi svoje rane in zmanjšujmo stres. Kakšni so čustveno zreli starši? Kakšne sokarakteristike čustveno inteligentnega otroka? Kako se znajti z otrokovimi pozitivnimi in negativnimi čustvenimi stanji? Zakaj pride do nekontroliranih čustvenih izbruhov? Kako ravnati v primeru čustvenega izbruha? Kaj je zdravo čustvovanje? Kakšna je razlika med ignoriranjem in držanjem prostora? 

 

Rutina za lahko noč; Janja Urbančič 

Rutina za lahko noč pomaga otroku zaključiti dan in ga pripraviti na miren spanec. Določeni rutinski postopki pred spanjem pomirijo otroka ter mu dajo občutek varnosti. Zakaj otroci ne zmorejo zaspati? Kako lahko otroku pomagamo pomagamo, da lažje zaspi? Kaj si pred spanjem povemo? Zakaj otrok hodi iz postelje? Kako ugotovimo, da otrok ne more spati, ker je v stiski? Kako postaviti meje in otroku odločno pojasniti, da je čas za spanje? 

Partnerstvo po otroku; Lidija Bašič Jančar 

Prihod otroka prinese vrsto novosti, v partnerski odnos pa tudi nova občutja, s katerimi se partnerja do zdaj še nista srečala. Težave v partnerstvu po rojstvu otroka se pojavljajo, ker imajo moški in ženske v zgodnjem starševstvu različna pričakovanja in želje. Kako obvladovati afektirana stanja? Kako se ponovno zbližati? Kaj je krog varnosti? Zakaj padamo “ven”? Kako najti pravo ravnovesje med povezanostjo in avtonomijo? 

 

O manjpleničarstvu in odvajanju od plenic; Anja Zagoričnik Jarm 

Za otroka povprečno porabimo 2160 plenic letno! To pa je enega previjanja … Pa tudi stroškov! A ne bi bilo fajn, da bi otroka odvajali od plenic že od malega? Pravzaprav že od rojstva … Sicer pa, nikoli ni prepozno oz. bolje pozno kot nikoli! Specialistka za manjpleničarstvo Anja Zagoričnik Jarm v predavanju konkretno obrazloži, kako se lotiti odvajanja od plenic s tehniko manjpleničarstva v kateri koli starosti. Kakšne signale dajejo otroci (ko želijo lulati/kakati)? Kakšna je metoda manjpleničarstva in kaj ima pri tem položaj lunice? A imajo otroci razvit čut za izločanje? Kako prepoznati “lahke ulove”? Kako se povezati z otrokom, da bi resnično zaznali njegove potrebe?

Najbolj pohvaljeni

Trenutno še ni nobenega artikla.

Nazaj

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.